Opleiding Inhoudelijk - Certified Business Intelligence Professional (IMF)

Document aangemaakt door unitedxperts Moderator op 17-okt-2017Laatst gewijzigd door unitedxperts Moderator op 11-jan-2018
Versie 9Document tonen
 • Bekijken in modus volledig scherm

Vakinhoudelijke opleiding

 

Business Intelligence is het vakgebied dat zich richt op het verbeteren van de bedrijfsprestaties door informatie beschikbaar en toegankelijk te maken. De titel Certified Business Intelligence Professional (CBIP) is in het leven geroepen door TDWI (The Data Warehousing Institute), hét kennis- en expertise-instituut op het gebied van business intelligence en data warehousing. De CBIP titel is een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor Business Intelligence professionals. CBIP is een wereldwijd aan belang ¬winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor BI-Professionals. De CBIP titel is in het leven geroepen door TDWI, een organisatie die in de jaren '90 in de VS is opgericht en nu een leidinggevend instituut voor Business Intelligence en Data Warehousing expertise ontwikkeling en certificering is. Vanuit de markt wordt de vraag naar gecertificeerde BI-Professionals steeds groter.
International Management Forum (IMF) biedt drie opleidingsmogelijkheden:

 

CBIP: 6-DAAGSE COMPACT TRAINING

 

Inleiding

 

Het ultieme doel van deze CBIP Compact Training is om u in de kortst mogelijke tijd te laten slagen voor het CBIP examen. Deze training is daarom opgebouwd aan de hand van examenvragen. Daarnaast wordt het vakgebied door middel van een optimale mix van theorie en praktijk uitvoerig behandeld. Naast de toepassing van Business Intelligence worden ook de organisatie rondom Business Intelligence en Business Analytics behandeld en de trends in dit vakgebied. U leert hoe u Business Intelligence implementeert, effectief inzet en met analytics meerwaarde haalt uit uw data. 
Het ultieme doel van deze CBIP Compact Training is om u in de kortst mogelijke tijd te laten slagen voor het CBIP examen. De Compact Training is daarom opgebouwd aan de hand van examenvragen. Daarnaast wordt het vakgebied door middel van een optimale mix van theorie en praktijk uitvoerig behandeld. Naast de toepassing van Business Intelligence worden ook de organisatie rondom Business Intelligence en Business Analytics behandeld en de trends in dit vakgebied. U leert hoe u Business Intelligence implementeert, effectief inzet en met analytics meerwaarde haalt uit uw data.

Ook het ontwerpen en implementeren van een Data Warehouse komt uitgebreid aan de orde. Behandeld worden onder meer de technieken en methoden om een Data Warehouse te ontwerpen en data te extraheren uit bronnen en te transformeren tot informatie. U leert een Data Warehouse voor uw organisatie te beheren en u krijgt inzicht in diverse DWH architectuurvisies en in het proces om een Data Warehouse te implementeren. Al met al toch een complete Business Intelligence training binnen een beperkt aantal lesdagen.

 

Lesmateriaal

 

De CBIP Compact Training bestaat uit tal van oefenexamenvragen, presentaties en uitgebreid lesmateriaal. U ontvangt bij deze training tevens de volgende verplichte literatuur:

 • The Data Warehouse Lifecycle Toolkit, Ralph Kimball et al.; en
 • de TDWI CBIP Examinations Guide.

Deze publicaties zijn een onmisbare voorbereiding op het officiële CBIP examen van TDWI en zijn daarnaast ook uitstekende naslagwerken met tal van aansprekende praktijkvoorbeelden.

 

Voor wie?

 

Deze CBIP Compact Training is specifiek opgezet om u te laten slagen voor het CBIP examen van TDWI. Wilt u daarnaast in no time alle relevante expertise in huis hebben die nodig is voor een doelmatige aanpak van complexe Business Intelligence vraagstukken, dan is dit de training voor u.

De training leent zich uitermate goed om met uw voltallige team CBIP gecertificeerd te worden. Daarnaast is de training bedoeld voor eenieder die betrokken is bij de informatievoorziening ter ondersteuning van strategische en tactische besluitvormingsprocessen. Te denken valt aan BI specialisten, Data Warehouse specialisten, business- en informatieanalisten, informatiemanagers, informatiearchitecten, data-analisten, financieel managers en marketing specialisten.

 

Examen en certificering

 

Het CBIP examen bestaat uit 3 deelexamens (2 verplichte en 1 keuze-examen) van elk een halve dag die in 2 dagen worden afgenomen. De verplichte examens zijn:

 • Information Systems Core Examination; en
 • Data Warehousing.

 

De keuze-examens zijn:

 • Leadership and Management; of
 • Business Analytics; of
 • Data Analysis and Design; of
 • Data Integration.

 

U kunt tot aan de laatste dag voor het examen bepalen welk keuze-examen u wilt afleggen. Deze CBIP Compact Training bereidt u, naast de verplichte examens, in principe voor op de meest gevraagde keuze-examens: Business Analytics en Data Analysis and Design.

 

Tarief

 

Ben je (nog) geen participant van UnitedXperts, dan geldt voor jou het tarief dat op de website van IMF staat vermeldt. 
Wil je participeren bij UnitedXperts en ook meteen profiteren van ons gereduceerde tarief, neem dan contact met ons op. 
Ben je al participant van UnitedXperts en wil je weten wat jouw gereduceerde tarief is, neem dan hier contact met ons op.

 

CBIP: 10-DELIGE SCHRIFTELIJKE CURSUS

 

Inleiding

 

Wanneer u alle expertise die nodig is voor een doelmatige aanpak van complexe Business Intelligence vraagstukken in uw bezit wilt hebben, dan is dit de juiste cursus voor u. Er wordt in deze cursus gekeken naar de situatie in Europa en er worden praktijkvoorbeelden aangehaald die de West–Europese situatie typeren.

 

Voor wie?

 

Als u zich niet wilt laten certificeren kunt u alleen de schriftelijke cursus volgen.

 

Tarief

 

Ben je (nog) geen participant van UnitedXperts, dan geldt voor jou het tarief dat op de website van IMF staat vermeldt. 
Wil je participeren bij UnitedXperts en ook meteen profiteren van ons gereduceerde tarief, neem dan contact met ons op. 
Ben je al participant van UnitedXperts en wil je weten wat jouw gereduceerde tarief is, neem dan hier contact met ons op.

 

CBIP: 10-DAAGSE KLASSIKALE OPLEIDING PLUS 3 EXAMENTRAININGSDAGEN

 

Inleiding

 

de 5-daagse opleiding Business Intelligence en Business Analytics wordt het vakgebied uitvoerig behandeld. Naast de toepassing van Business Intelligence worden ook de organisatie rondom Business Intelligence en Business Analytics behandeld en de trends in dit vakgebied. 

In de eveneens 5-daagse opleiding Data Warehousing en Data Management wordt in detail het ontwerpen en implementeren van een data warehouse behandeld. Na het volgen van deze twee opleidingen plus de drie examentrainingsdagen bent u uitstekend voorbereid op het CBIP-examen.

 

Voor wie?

 

Deze opleiding is voor iedereen die betrokken is bij de informatievoorziening ter ondersteuning van de strategische en tactische besluitvormingsprocessen. Wij denken dan aan: business- en informatieanalisten, informatiemanagers, architecten, business consultants, data-analisten, data warehouse- en BI-specialisten, marketingspecialisten, en controllers.

 

Niveau van de opleiding

 

Deze Certified Business Intelligence Professional (CBIP) opleiding wordt gegeven op HBO(+) niveau.

 

Voorkennis

 

Wanneer u zich als Certified Business Intelligence Professional (CBIP) wilt certificeren dient u minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring in het Business Intelligence vakgebied te hebben. Indien u hier niet aan voldoet, kunt u onderdelen I en/of II uiteraard wel volgen en u voor onderdelen III en IV inschrijven zodra u aan deze eis met betrekking tot voorkennis voldoet.

 

Tarief

 

Ben je (nog) geen participant van UnitedXperts, dan geldt voor jou het tarief dat op de website van IMF staat vermeldt. 
Wil je participeren bij UnitedXperts en ook meteen profiteren van ons gereduceerde tarief, neem dan contact met ons op. 
Ben je al participant van UnitedXperts en wil je weten wat jouw gereduceerde tarief is, neem dan hier contact met ons op.

Bijlagen

  Resultaten