Opleidingen Projectmatig - Managing Successful Programmes (IMF)

Document aangemaakt door unitedxperts Moderator op 18-okt-2017Laatst gewijzigd door unitedxperts Moderator op 11-jan-2018
Versie 2Document tonen
  • Bekijken in modus volledig scherm

3-daagse klassikale projectmatige training

 

Inleiding

 

MSP is dé methodiek om complexe, strategische, meerjarige veranderprogramma’s succesvol te managen.
Managing Successful Programmes, afgekort MSP, is een methodiek voor programma management, afkomstig van OGC, waar ook PRINCE2 vandaan komt.
MSP beschrijft de aanpak voor het gecoördineerd aansturen van strategische veranderingen en het realiseren van business voordelen op basis van een portfolio van projecten.

 

MSP is net als PRINCE2 gebaseerd op best practices. De besturing van programma’s volgens MSP sluit direct aan bij de besturing van projecten volgens PRINCE2, maar de methodiek is op zich onafhankelijk van de manier waarop project management wordt toegepast.

 

Doel

 

In deze praktijkgerichte training leert u meerdere projecten binnen een programma in te richten, te coördineren en effectief aan te sturen. U legt verbanden met strategische doelstellingen, portfolio management en project management. Tijdens de training staat het werken volgens de MSP-methodiek centraal. Via theorie, oefeningen en groepsdiscussies raakt u thuis in de materie. De proefexamens bereiden u optimaal voor op het MSP Foundation examen dat op de laatste dag wordt afgenomen.

 

De 3-daagse training Management Successful Programmes richt zich op het verkrijgen van kennis en inzicht in programma management in het algemeen en in de MSP methodiek in het bijzonder en bereidt u voor op het MSP Foundation examen.

 

Voor wie?

 

De training is bedoeld voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor programma’s, in een programma omgeving functioneren, en/of kennis willen maken met programma management. Wij denken dan o.a. aan senior project managers, programma managers, programma directeuren, business change managers, PMO managers, eigenaren van programma’s, opdrachtgevers, lijnmanagers en support managers.

 

Voorkennis

 

Wij gaan er vanuit dat u ervaring heeft met project management en enige ervaring met programma management heeft.

 

Studiemateriaal

 

Deze training wordt volledig in het Engels gegeven.
2 weken voor aanvang van de training ontvangt u een uitgebreide Engelstalige cursusmap met de presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamens en een verklarende woordenlijst. Daarnaast ontvangt u het boek ‘Managing Successful Programmes’.

 

Examen

 

Om de Managing Successful Programmes (MSP) kwalificatie te verkrijgen dient u te slagen voor het Engelstalige Managing Successful Programmes (MSP) Foundation examen, dat 1 uur  duurt. Het examen bevat 75 multiple-choice vragen en is een zogeheten gesloten boek examen. U bent geslaagd als u 35 of meer van de 70 punten hebt behaald (50%).

 

Tarief

 

Ben je (nog) geen participant van UnitedXperts, dan geldt voor jou het tarief dat op de website van IMF staat vermeldt. 
Wil je participeren bij UnitedXperts en ook meteen profiteren van ons gereduceerde tarief, neem dan contact met ons op. 
Ben je al participant van UnitedXperts en wil je weten wat jouw gereduceerde tarief is, neem dan hier contact met ons op.

Bijlagen

    Resultaten