Opleidingen Projectmatig - IPMA-C (IMF)

Document aangemaakt door unitedxperts Moderator op 18-okt-2017Laatst gewijzigd door unitedxperts Moderator op 11-jan-2018
Versie 2Document tonen
  • Bekijken in modus volledig scherm

6-daagse klassikale projectmatige training

 

Steeds meer organisaties, zowel profit als non-profit, kiezen ervoor projectmanagement vaardigheden van hun medewerkers te trainen en te laten certificeren op basis van internationaal erkende standaards. Het certificeringsmodel van IPMA (International Project Management Association) wordt door steeds meer organisaties gekozen als hét certificeringsmodel voor projectmanagement. 

 

Voor wie?

 

Het IPMA-C level is bedoeld voor projectmanagers met minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van het managen van beperkt complexe projecten of deelprojecten. IPMA-C richt zich vooral op het verwerven en versterken van technische, gedragsmatige en contextuele competenties van projectmanagement.
De IPMA-C opleiding wordt gegeven op HBO+ niveau.

 

Examen

 

Het IPMA-C examen bestaat uit 2 delen, t.w. het theorie-examen, gebaseerd op de eindtermen NCB3 en het assessment, gebaseerd op een 360° feedback analyse en een projectrapport. Deze IPMA-C opleiding leidt op voor het IPMA-C theorie-examen dat zowel kennis als vaardigheden toetst.

Voordat u het traject van het assessment kunt ingaan is het een voorwaarde dat u het theorie-examen succesvol heeft afgesloten. Het behaalde theorie-examen is twee jaar geldig. Binnen deze termijn dient het mondelinge assessment afgesloten te zijn.

Het IPMA-C assessment bestaat uit 3 onderdelen, t.w.:

  • Opstellen en insturen van het projectrapport voor het project waarop het assessment wordt afgelegd.
  • Het uitzetten (bij 5 specifiek geselecteerde respondenten) van de 360° feedback analyse.
  • Het 1,5 uur durende mondelinge assessment over het rapport, het project en de feedbackanalyse.

Voor het theorie-examen en voor het assessment bestaan vaste examendata. Beide onderdelen zijn ongeveer 2 keer per maand ingepland en worden afgenomen door IPMA Certificering Nederland. Ook de inschrijving verloopt via IPMA Certificering Nederland. 

 

Lesmateriaal

 

2 weken voor aanvang van de opleiding ontvangt u het boek 'Zakboek Geslaagd Projectmanagement', een uitgebreide cursusmap met de presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamens en een verklarende woordenlijst.

 

Ervaringseisen

 

Voor het IPMA-C theorie-examen zijn geen ervaringsvereisten. Dit geldt wel voor het IPMA-C assessment. Hiervoor dient u in de laatste 6 jaar minimaal 36 maanden ervaring als projectmanager van projecten op IPMA-C niveau te hebben opgedaan. In die 36 maanden moet u minimaal 2.500 uur als projectmanager aan deze projecten hebben besteed.

 

Tarief

 

Ben je (nog) geen participant van UnitedXperts, dan geldt voor jou het tarief dat op de website van IMF staat vermeldt. 
Wil je participeren bij UnitedXperts en ook meteen profiteren van ons gereduceerde tarief, neem dan contact met ons op. 
Ben je al participant van UnitedXperts en wil je weten wat jouw gereduceerde tarief is, neem dan hier contact met ons op.

Bijlagen

    Resultaten