navigatie overslaan
Alle plaatsen > Output & Communicate > Blog > 2017 > juni
2017

Deze week was mijn vrouw bij de tandarts. Niet omdat zij klachten had. Nee, die zijn er nu pas. En niet eens vanwege de behandeling maar vanwege het volgende:

Naar aanleiding van haar bezoek kreeg ze het advies om een kroon van meer dan 15 jaar oud te laten vervangen, want die begon kuren te vertonen. Goed, klinkt aannemelijk. Dan komt het: De tandarts stuurt vervolgens een dag later een offerte (jawel, je krijgt tegenwoordig een offerte) voor de hele vervanging van de kroon en zo meer. Kost wat maar dan heb je ook wat. Die offerte was echter niet alleen aan mijn vrouw gericht, maar ook aan mij en een van de kinderen van het gezin! Over vertrouwelijke behandeling van medische gegevens gesproken.

U begrijpt, ik heb daar even gewag van gemaakt, wet Meldplicht Datalekken, u kent het wel. Laat ze maar weten dat je daar nou toevallig wel iets van weet. Daar weten die tandartsen ook altijd zo lekker weg mee als je daar machteloos in zo'n stoel hangt en niets kan terugzeggen. Sorry, sorry, sorry, maar het was een fout van het computersysteem. Daardoor hadden alle leden van het gezin die mail gehad. De systeembeheerder heeft het nu opgelost.

Nou, dat denk ik niet. Want de andere zoon, nummer drie in het klantenbestand van die tandarts daar, had deze mail helemaal niet gehad. Er is dus gewoon een overijverige assistente geweest die een paar keer teveel heeft geklikt op een paar e-mailadressen. Typisch gevalletje van onachtzaam handelen waardoor ineens gevoelige informatie naar buiten komt, want ik kan u verzekeren dat die offerte behoorlijk gevoelig was (en is). En hierdoor waarschijnlijk nog gevoeliger wordt.