hans.kaashoek

Canon/Nokavision; driemaal is scheepsrecht?

Blogpost aangemaakt door hans.kaashoek Moderator op 23-mei-2017

Met de nu formele overname van Nokavision heeft Canon Nederland N.V. haar CCM en Digitale transformatie dienstenportfolio verder verbreed. Tevens brengt Nokavison ECM (Box) en Smart Apps (Mendix) gerelateerde oplossingen en diensten met zich mee. Deze overname volgt op de verleden jaar gedane acquisitie van DocsPro, specialist op het gebeid van informatie acquisitie en verwerking.

De beide acquisities geven verdere invulling aan de Canon strategie om klantrelevante en business proces gerelateerde oplossingen te leveren.

Hierbij is Canon niet de eerste "printerleverancier" die het domein van digitale oplossingen en systeem integratie dienstverlening betreedt. Wellicht kent u nog de overname van Farrington door Ricoh en de Xerox Global Services divisie met EMC/Documentum gebaseerde oplossingen. Na een initiële groei van deze initiatieven is de huidige exposure hiervan is geen verhouding met wat het had kunnen zijn. Wellicht is de keuze van Canon om de activiteiten van Nokavision en DocsPro onder eigen label te laten voortbestaan en te versterken wel de les die geleerd is van de printercollega's.

Aan de markt zal het niet liggen, er is nog voldoende groeipotentie. Het succes zit hem in de gerichte executie naar een goed gedefinieerde markt en de zichtbaarheid van de dienstverlening. Met het "safe to buy from" imago van de moeder als onderliggende bestaanszekerheid. De toekomst zal het leren.

Resultaten