navigatie overslaan
Alle plaatsen > Input & Capture > Blog > Schrijvers john.dewaard

Input & Capture

4 Posts geschreven door: john.dewaard Moderator

Postbode.nu, een online postkamer, lanceert de nieuwste versie van de Postbode.nu-app. Deze nieuwe generatie digitale postkamer geeft bedrijven en particulieren altijd inzage in de ontvangen en verstuurde communicatie. Waar het bedrijf deze diensten in het verleden via losse producten aanbood, is de dienstverlening nu volledig geïntegreerd in een online platform.

 

Mark Hameetman en Jeffrey Hagenstein legden jaren geleden de fundering voor hun bedrijf Postbode.nu, toen zij een ‘post-app’ op de markt brachten. De ondernemers zagen in dat er toekomst zat in het product, maar dat er tegelijkertijd nog ruimte was voor doorontwikkeling. Hagenstein: “Wij zagen dat er nog weinig innovaties plaatsvonden binnen de postmarkt. Mark en ik besloten toen om in dat gat te duiken en het online platform verder te ontwikkelen.”

 

Zou dit dan de toekomst van de postkamer zijn? Een app waarin je melding krijgt van inkomende informatie?

Naarmate we meer onderweg zijn en gebruik maken van allerlei mobiele apparaten worden ook steeds meer gegevens verzameld. Althans, dat zou kunnen. Je kunt natuurlijk alle settings van je mobiele telefoon of tablet op een stand zetten dat niemand iets kan uitlezen, maar dan nog... Je weet het dan nog steeds niet helemaal zeker dat er niets met al die gegevens gebeurt. Blijft een feit dat de ontwikkelingen in technologie inmiddels  zo snel gaan dat gegevens van alles wat we gebruiken kunnen worden gekoppeld aan en met uiteenlopende bronnen, geanalyseerd en vervolgens worden toegedicht aan onszelf en ons gedrag. Op welk terrein ook. Internet of Things is niet meer tegen te houden; de automotive-industrie gaat onverdroten voort met het inbouwen van allerlei sensoren die precies kunnen vertellen waar we ons bevinden, hoe lang we er over hebben gedaan, wat we onderweg hebben gedaan etc.

Waar we het voorheen met capturing vooral hadden over het scannen van papieren documenten en die inhoud vervolgens indexeren en opslaan, gaat het nu over steeds meer en steeds complexere data, afkomstig uit allerlei uiteenlopende bronnen.

En toch zullen we met die wetenschap (letterlijk) moeten omgaan. Wie de data beheert, beheert het kapitaal. Kennis zit opgesloten in enorme hoeveelheden data, maar die kennis moet je er dan wel uit kunnen halen. Onlangs verscheen er een bericht dat van de banen die we in 2030 uitoefenen minstens 30% nu nog niet bekend is. Met andere woorden, we hebben nu nog geen idee wat een derde van de werkende bevolking straks doet voor de kost. Zeker is wel dat het een grote relatie zal hebben met (de verwerking van) data. Uit die complexe brei van data is veel waardevolle informatie te halen, alleen moet je wel weten hoe je dat moet doen en wat je er vervolgens mee kunt (of mag!).

 

Er komen veel wijsheden van de oude Chinezen en ze hebben ook altijd een interessante astrologische insteek voor het nieuwe jaar. Het Chinese jaar 2018 staat in het teken van de hond. Ik heb het even voor u opgezocht: het wordt een jaar waarin volgens de Chinese astrologie idealen richtinggevend zijn en samenwerking ons meer vooruithelpt. Dat zou dan niet alleen voor meer harmonie zorgen, maar ook voor meer inkomsten. Dat laatste is mooi meegenomen uiteraard, maar de eerste zaak is veel relevanter. Die gaat namelijk uit van een meer WIJ-georiënteerde maatschappij en het belang van elkaar stimuleren, inspireren en versterken. Dat spreekt me wel aan.

 

Volgens diezelfde Chinese astrologie wordt 2018 ook het jaar van de omscholing. Ik denk dat ze wel eens gelijk kunnen hebben. Als we straks die nieuwe beroepen willen kunnen uitvoeren, kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met opleiden. Deze wereld is nu al complex genoeg.

Tijdens de EIM in Business kennissessie in het kader van het thema Input Management & Capture kwam het weer ter sprake: het Information Pre-Processing Center. het centrale punt in elk e organisatie waar langs alle inkomende kantcommunicatie plaatsvindt. waar dus ook alle data worden geaggregeerd, gecontroleerd, en gevalideerd om vervolgens het proces ingeschoten te worden. Zo'n center is nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de enorme stromen data die langs steeds meer kanalen de organisatie bereiken: van papier, tot mail en social media en alles wat daartussen ligt. Tot Internet of Things aan toe, want wat te denken van schade-apps die alle data uit de sensoren van de auto halen, die communiceren en valideren en vervolgens koppelen aan de data die de verzekeraar al van u heeft? Zodat u nooit mee in de regen op uw motorkap een formuliertje hoeft in te vullen... Alleen 100% gevalideerde en volledige data helpen om een proces geautomatiseerd en goed af te handelen. Kwaliteit in data-capture bepaalt het succes van het proces. Wie aan de voorkant aandacht besteedt aan controle, kwaliteit en volledigheid krijgt aan de achterkant meer flexibiliteit en hogere klanttevredenheid.

 

Lees het hele verhaal over de trends en ontwikkelingen in input mgt. en capture in het magazine van EIM in Business verschijnt. 

john.dewaard

Een goed begin...

Gepost door john.dewaard Moderator 4-sep-2017

Voor een goed ontsluitbare informatieverzameling is het van belang om de separate stukjes informatie duidelijk onderscheidbaar van elkaar op te slaan en te beheren. In gewoon Nederlands: zorg ervoor dat informatie eenduidig wordt voorzien van unieke kenmerken. Dan weet u tenminste zeker dat u die informatie weer kunt terugvinden en - nog belangrijker - dat anderen dat ook kunnen. Bent u ervan overtuigd dat het eenduidig, consequent en consistent gebeurt als mensen dat gaan doen? Of zou het toch beter zijn om het over te laten aan een geautomatiseerd systeem? Met andere woorden: wat gaat er gebeuren met functies als DIV, postkamermedewerker (ook die in de digitale postkamer) en alle daaraan gerelateerde functies? Zitten die straks nog aan het begin van de informatiecyclus, zijn ze verdwenen of hebben ze juist hun toegevoegde waarde in een toezichthoudende rol? Bijvoorbeeld om erop toe te zien dat de AVG wordt nageleefd? Zijn zij degenen die opschuiven richting Data Privacy Officer? Of zou het niet op zijn minst handig zijn als ze dat zouden doen? Zij zouden immers de regisseurs van de digitale omgeving worden, volgens veel deskundigen? Volgens een artikel op eburg 'gaat het zelfs leuk worden'... Misschien is niet iedereen het daar mee eens.