navigatie overslaan
Alle plaatsen > Input & Capture > Blog > Schrijvers hansdickerscheid

Input & Capture

2 Posts geschreven door: hansdickerscheid Moderator
hansdickerscheid

Spookfacturen

Gepost door hansdickerscheid Moderator 2-mrt-2018

Even iets totaal anders waar de (zelfstandig) ondernemers onder ons steeds mee geconfronteerd worden. Wel een EIM thema wat in de sfeer van ingekomen communicatie ook speelt, namelijk ingekomen spookfacturen.

 

Het is namelijk weer zover. Hij is er weer.

De spookfactuur van NL Domein Host over 2018/2019 is in omloop. 

Voor alle duidelijkheid, voor diegene die deze spookfactuur nog niet kennen,  het is geen factuur maar een aanbieding en die ziet er als onderstaand uit.

 

Het betreft een aanbieding voor het plaatsen van een doorlink op internet. Alleen uit de kleine lettertjes onderaan dit document kun je opmaken dat het een aanbieding betreft.

Ze hebben zelfs niet eens de moeite genomen om je bedrijfsnaam en adresgegevens op de factuur te vermelden. Ze sturen gewoon een flinke batch per e-mail de markt op en kijken dan wie er zo gek is om te betalen. Mensen die al eens eerder hebben betaald, betalen dan ook deze "factuur" weer. 

Blijkbaar is het wel lucratief want hij blijft maar jaarlijks terugkomen.

 

Mocht je zelf zo'n factuur ontvangen hebben, dan kun je die volgens mij het beste aanmelden bij de Fraude Helpdesk via deze link Spooknota aanmelden

Ik heb dat zelf wel gedaan.

Misschien dat wanneer iedereen dit doet die hem ontvangt, dat dit bedrijf dan eindelijk eens stopt met deze onzin. 

TRAP ER DUS NIET IN.

Op 19 januari heeft Ties Bos van het bedrijf IRIS (a #Canon Compagnie) tijdens een reguliere meeting van de Special Interest Group (SIG) Inputmanagement tekst en uitleg en een productpresentatie gegeven over hun huidige product. #IRIS houdt zich bezig met scannen, capturing en verify processen bij de ingekomen communicatie verwerking en het voeden van de herkende data aan bedrijfssystemen en het vullen van digitale archieven. De gehele sessie, van echte vakgenoten onder elkaar, vond op een prettige “free format” wijze plaats. Het was interessant om te zien waar zo’n interessante speler als IRIS op dit moment staat en waar ze qua productontwikkeling mee bezig zijn. We danken Ties nogmaals voor het delen van zijn kennis en ervaring. Het was voor onze participanten weer een waardevolle middag. Ook met dank aan #DeStaffingGroep voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten. Deze sessie was alweer een mooi voorbeeld hoe wij van UnitedXperts en onze participanten zich inspannen om kennis te delen en om de trends en ontwikkelingen te volgen. Wil je ook hieraan bijdragen en met ons meedoen? Kijk op onze website of stuur een e-mail naar info@unitedxperts.nl