john.dewaard

Discussieer mee: Chief IoT Officer: New kid on the Block!

Blogpost aangemaakt door john.dewaard Moderator op 8-mei-2017

Ben je van mening dat je afgelopen jaar al veel ‘disruptie’ hebt gezien? Zet je dan schrap voor 2017, want er zit nog veel meer in het vat. Gevestigde bedrijven worden buitenspel gezet en uit de markt geïnnoveerd door digitale start-ups. Een op de twee organisaties twijfelt of het binnen vijf jaar nog wel bestaat. Te midden van de disruptie zijn er gelukkig ook veel mogelijkheden. Heel veel zelfs. Jeff Clarke, vice-chairman of Operations & president of Client Solutions bij Dell zette de zeven belangrijke trends voor 2017 op een rij. Deze zullen ongetwijfeld de manier waarop je zaken doet veranderen. een van de belangrijkste trends is de opkomst van de Chief IoT Officer. Logisch, of te gek om los te lopen?

 

 

Chief IoT Officer
De Chief Digital Officer was een trend in 2016, maar er is nu een new kid on the block: de Chief IoT Officer. Bedrijven ervaren een toenemende druk om de kloof tussen de business en IT te overbruggen. In een poging om de ROI en de efficiëntie te verbeteren, zal de Chief IoT Officer een brug vormen tussen iedereen in de organisatie: van facility-managers tot CIO’s en van IT-managers tot CEO’s.

De Chief IoT Officer zal als change agent verantwoordelijk zijn om het bedrijf door de vierde industriële revolutie te loodsen. Een wereld die leeft op het aanzwellende ritme van acht miljard aangesloten apparaten. Voorspellingen geven aan dat dit aantal zal groeien tot meer dan 200 miljard apparaten in 2031, dat is 25 keer meer dan het aantal mensen op aarde.

 

Resultaten