john.dewaard

Contactloos een vingerafdruk scannen?

Blogpost aangemaakt door john.dewaard Moderator op 26-sep-2017

Volgens een bericht op de site van de krant van Wakker Nederland heeft Microsoft een patent verkregen op technologie die het mogelijk maakt een vingerafdruk te scannen, zonder dat de vinger op een scherm of speciale knop wordt geplaatst. De technologie heet Image-Sensing With A Waveguide Display. Om de technologie te laten werken is wel een glazen scherm nodig. De lichtstralen van de vinger worden via het scherm opgevangen en bewerkt door sensoren die het beeld weer ter herkenning doorgeven aan het apparaat waarvoor de vingerafdruk nodig is. 

Lijkt me er met al die 'contactloze ontwikkelingen' niet eenvoudiger op worden. Of wordt het juist net te eenvoudig? Contactloos betalen, contactloos een vingerafdruk herkennen, contactloos data uitwisselen... Ik dacht altijd dat fysieke zaken (biometrische kenmerken) als de druk waarmee je je handtekening plaatst, je vingerafdruk zet (of laat nemen) of iets dergelijks ook een persoonlijk kenmerk is, waaraan je kan worden herkend.

Geen idee hoe dit werkt, maar ik ben dan ook geen techneut. Ik denk echter wel dat naarmate dit soort technologieën in sneller tempo elkaar opvolgen er een soort automatische rem op komt in de maatschappij. Misschien toch eerst eens een bepaalde installed base van het een genereren voor we de volgende fase ingaan? Maakt de overgang wat makkelijker. Maar wie ben ik...

Resultaten