navigatie overslaan
Alle plaatsen >

Data & Secure

Inloggenom te volgen, delen en deel te nemen in deze community. Geen lid? Sluit u nu aan!

Recente Activiteit

john.dewaard
Voor u gelezen op werktrends.nl. Net als vorig jaar heeft Gartner tien IT-trends benoemd waarvan zij verwachten dat ze van groot strategisch belang zijn in 2018. Volgens het onderzoeks- en adviesbureau is ‘intelligence’ hét codewoord. Artificial Intelligence (AI) gaat in het komende jaar een verdere vlucht nemen. Applicaties, services en… (Toon meer)
hansdickerscheid
Bijgaand artikel van Frankwatching wil ik met jullie delen. Het geeft je inzicht in wat we bijvoorbeeld richting Google zouden moeten regelen in relatie tot de AVG. Google staat immers synoniem voor digital analytics. Met name geeft het artikel je inzicht in wat je moet doen als je analytische cookies zonder goedkeuring toe wilt passen, zodat… (Toon meer)
in Data & Secure
john.dewaard
Volgens een grote landelijke krant springen websites met medische informatie over verslavingen en ziektes onzorgvuldig om met privégegevens van hun bezoekers. Uit een steekproef van de Consumentenbond blijkt volgens het bericht dat alle twintig onderzochte websites, waaronder die van Alzheimer Nederland en het Longfonds, adverteerders inzage geven… (Toon meer)
in Data & Secure
john.dewaard
Voetbalclub Ajax heeft een vijfjarige samenwerking met Hewlett Packard Enterprise (HPE) gesloten. Zo wil de club kunnen anticiperen op de exponentiële groei van data en de toegenomen behoeften van de ICT-tak naar opslag. Ajax verzamelt data over bijvoorbeeld spelers, analyseert deze en doet er voorspellingen over.   Dat stond te lezen in een… (Toon meer)
in Data & Secure
john.dewaard
De ICT-arbeidsmarkt is nog altijd krap, maar de regionale verschillen zijn groot. Met name in de regio’s groot-Amsterdam, Utrecht, Brabant en Zeeland is de arbeidsmarkt voor IT’ers zeer krap, terwijl er ook 2 regio’s zijn waar de spanning op de arbeidsmarkt gemiddeld is. Dat zou blijken uit cijfers van het UWV naar aanleiding waarvan AG een… (Toon meer)
john.dewaard
Er is een kentering bij consumenten met betrekking tot IT-beveiliging, blijkt uit onderzoek door IBM. Vooral daar waar het financiële dienstverlening betreft. Volgens een artikel in AG naar aanleiding van een onderzoek door IBM zijn mensen zich in toenemende mate bewust van het feit dat ze er zelf iets aan kunnen doen als het gaat om beveiligen… (Toon meer)
in Data & Secure
hansvlak(novatore)
Vanuit ons bedrijf Novatore zijn wij betrokken bij het Openbaar Ministerie waar zij stappen willen gaan zetten - eerst in een testlab omgeving - op het gebied van Blockchain. Nu explodeert het internet met allerhande berichten over blockchain en iedereen meent er opeens verstand van te hebben, maar zodra wij een spade dieper graven, dan wordt het… (Toon meer)
in Data & Secure
john.dewaard
  Akamai Technologies waarschuwt bedrijven in Europa dat het mislukken van een risk-based aanpak voor het verwerken van persoonsgegevens kan leiden tot een overtreding van de GDPR. Dit resulteert in hoge boetes. In een risk-based securitybeleid worden veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk geëlimineerd. Lees het hele artikel… (Toon meer)
in Data & Secure
john.dewaard
Het aloude adagium ‘wat niet weet, wat niet deert’ gaat niet op als het gaat over cybercriminaliteit. Robert van der Vossen, managing director van Cyco, komt in de praktijk maar al te vaak bij organisaties en ondernemingen die ‘het echt niet weten, maar wel degelijk worden gedeerd…’ Toenemende mobiliteit van de werknemers, fenomenen als Bring Your… (Toon meer)
in Data & Secure
unitedxperts
Het behoeft eigenlijk bijna geen betoog: net zoals bij veel andere grote veranderingen is ook in het geval van het toepassen van adequate informatiebeveiliging de medewerker zelf de belangrijkste hindernis. Hij ziet het belang er (nog) niet van in, hij heeft er zelf (blijkbaar) geen voordeel van en als het meer werk is dan voorheen, zal hij geen… (Toon meer)
in Data & Secure
Meer items laden